Om mig

Författarsidan drivs av Emmelie Pettersén Uggla. Jag är aktuell med min första bok Färgat sinne på Förlaget orda och är precis färdig med min andra bok Första hösten. Jag trivs inom både deckar- och skräckgenren. Vad gäller lektörsläsning har jag även erfarenhet av självbiografiska manus liksom fantasy.

För vissa människor är förmågan att skriva en gudagåva, men för de allra flesta handlar det om en blandning av blod, svett och tårar. Och teknik. Mycket mer teknik än de flesta vill tro. Många författare lär sig inte teknikerna aktivt. Istället ramlar de ner i fallgrop efter fallgrop. Inne på sin fjärde bok har författaren fått en känsla för vad som är bra. Många gånger fortfarande utan att inse att ”känslan” egentligen rör sig om teknik. Det är som att försöka lära sig tala ett nytt språk utan att lära sig grammatiken. Tänk hur bra författaren hade varit om han eller hon redan i samband med sin första roman hade fått lära sig grammatiken. Tänk hur bra den fjärde boken hade varit om författaren inte hade ägnat tre böcker åt att uppfinna hjulet igen.

Eftersom jag tror att skrivande till stor del handlar om just teknik har jag gått in för att lära mig teknikerna. Jag har bl.a. deltagit i kurser i kreativt skrivande vid Harvard extension school i Boston och kurser i Sverige för bl.a. fantasydrottningen Jorun Modén och skräckmästaren Anders Fager. Under mitt arbete med mina egna böcker har jag samarbetat med olika lektörer och plöjt igenom mängder av litteratur om skrivande. Jag är dessutom jurist i grunden varför jag är van vid att arbeta med flera olika typer av text.

Min inställning till skrivande har utvecklat en förmåga att analysera texter på ett djupare plan. Det är också just därför du kan ha nytta av mig som bollplank i ditt eget skrivande. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s